Evenementen

Ieder jaar organiseren de bewoners een aantal evenmenten, met elk een eigen karakter. De belangrijkste daarvan is het Copernicusstraatfeest.

Het straatfeest

Ieder jaar organiseren we een straatfeest. Hiervoor wordt de straat autovrij gemaakt, geveegd en versierd. De straat bezit een eigen podium en dat wordt in de ochtend opgebouwd. Vanaf 12.00 uur zijn er verschillende activiteiten, voor zowel kinderen als volwassenen. Het straatfeest is een ideale gelegenheid voor oude en nieuwe bewoners om kennis met elkaar te maken. Omstreeks 18.00 uur wordt er op straat gegeten aan tafels in een tent. De maaltijd wordt bereid door enkele straatbewoners.

‘s Avonds speelt er op het podium een band (vaak de straatband, de C-Street Band) en wordt er door alle bewoners gedanst. Kortom feest voor jong en oud.

In 2024 vindt het straatfeest plaats op zaterdag 31 augustus. Het thema is: WATER

Vorig jaar was het thema van het straatfeest: MUZIEK. Voor een mooie impressie van dat straatfeest, ga naar de rubriek “Foto’s” op deze website.

Nieuwjaarsborrel

Elk jaar wordt in januari een Nieuwjaarsborrel georganiseerd, met zelfgemaakte hapjes, glühwein en — voor de kleintjes — chocomel. Het is altijd een levendige bijeenomst met gezellige gesprekken rond een vuurkorf.