Evenementen


Ieder jaar organiseren de bewoners een aantal evenmenten, met elk een eigen karakter. De belangrijkste daarvan zijn de straatspeeldag, het Copernicusstraatfeest, Sint Maarten en Kerstmis.

 

De straatspeeldag

Straatspeeldag2004.jpgJaarlijks doen we mee met de landelijke Straatspeeldag. Deze dag valt meestal begin juni en altijd op een woensdag. We zorgen er dan voor dat de straat autovrij wordt gemaakt zodat de kinderen een middag onbezorgd op straat kunnen spelen. In de ochtend wordt de hele straat door vrijwilligers geveegd en van hondenpoep ontdaan.

 

 

Het zomer-straatfeest

Straatfeest05.jpgIeder jaar organiseren we een zomerfeest. Hiervoor wordt de straat autovrij gemaakt, geveegd en versierd. De straat bezit een eigen podium en dat wordt in de ochtend opgebouwd. Vanaf 12.00 uur zijn er verschillende evenementen, vooral voor de kinderen, zoals schminken, grabbelen, springkussen, poppenkast en een open podium, enz. Omstreeks 18.00 uur wordt er op straat gegeten. Gebruikelijk is dat er groepjes buren tafels buiten zetten en gezamenlijk  eten.
's Avonds speelt er op het podium een band (vaak de straatband, de C-Street Band) en wordt er door alle bewoners gedanst. Kortom feest voor jong en oud.

 

Sint Maarten

StMaarten.jpgOp 11 november wordt St. Maarten gevierd. De kinderen gaan om 17.00 uur onder begeleiding van de ouders en met een zelfgemaakte lampion door de straat terwijl er st. Maarten liedjes worden gezongen. Een ieder die de kinderen aan de deur wil ontvangen zet een kaarsje voor het raam. De kinderen weten nu waar ze kunnen aanbellen en snoep of fruit kunnen ontvangen.

 

 

 

Kerstmis

kerst.jpgVlak voor de kerstvakantie organiseren we een knutselmiddag voor de jeugd. Hiervoor huren we een ruimte in het Wijk en Dienstencentrum in de Daguerrestraat. De kinderen knutselen iets voor zichzelf, maar ook een kerststukje voor een oudere bewoner in de straat. Gezamenlijk (en onder het zingen van kerstliedjes) worden deze kerststukjes rondgebracht.
Voor de volwassenen organiseren we tevens jaarlijks een heel gezellige kerstborrel.

 

 

De Copernicusstraat band

De C Street Band is een formatie van de vele musici (prof, semi-prof en amateur) die in onze straat wonen. De band is de laatste jaren een vast en uiterst swingend en rockend element geworden van het zomerstraatfeest.

 

C-Street-Band.gif

De C street band

 

 

Copernicusstraat Den Haag